Месечен хороскоп за декември 2017 г, за зодия Везни
  Последният месец на отиващата си година ще донесе немалко огорчения в живота ни, свързани с нови документи, административни правила, лошо време и постоянни дребни изпитания. Вероятни са конфликт между стари и нови наредби, както в политиката, така и в семейните отношения, повишена умора при интелектуална работа..

     След 16 декември обаче се повишава активността в бизнеса, възможността да се придвижат дори най-големите въпроси. На бизнесмените обаче целият месец ще поднесе маса проверки, грешки, постоянно преодоляване на препятствия. В личния живот най-приятна ще бъде последната десетдневка, а през периода 1-6 декември са вероятни раздели и любовни проблеми..
   През втората половина на декември животът ще задреме поради движението на някои планети и ще се събуди едва след 6 януари. След 23 декември се повишава рискът от грешни решения, а 29-ти може да донесе щети поради големи аварии. Големи подаръци и приятни събития могат да се очакват на 11 и 25 декември.
    Декември ще донесе на Везните много пътувания, които в повечето случаи ще бъдат по ваша инициатива и самостоятелни. В общуването през този период ще станете и по-открити и праволинейни. Старайте се обаче да не засягате събеседника си необосновано, избягвайте празните спорове.
   Първата половина на месеца ще се окаже успешна за укрепването на личните взаимоотоншения. Сега е хубаво те да преминат в по-сериозно русло. Този период също така е и много подходящ за хармонизиране на вътрешносемейните отношения. През втората половина на декември е възможно да започнете да мислите за бъдещо дете. Периодът може също така да ви донесе много романтика, възможности за творческа самоизява. .
   Везните ще получат изгодно предложение от страна на стар съдружник. Ще бъдете защитени от задълженията, които веднъж вече са ви били възложени. Независимо от определени усилия, вие няма да усещате умора. Въртейки се като катеричка в колело, ще бъдете лишени от раздразнителност и агресивност. Разбирате всичко и се приспособявате. Околните ще виждат във вас островче на надежда и благополучие..
   Приятелите ви ще се стремят да общуват с вас. Ще съумеете да приключите нещо важно, което сте започнали през миналия месец. Предстои ви да опекунствате близък човек, да се грижите за роднина. Ще вземете участие в обновяването на гардероба – и своя, и на вашия партньор. Покупките за дома ви приемат грандиозен характер. През този период деловите общувания ще носят неокончателен характер. И вече много скоро ще ви се наложи отново да разглеждате същите въпроси. .