Месечен хороскоп за декември 2017 г, за зодия Скорпион
 Декември ще бъде наситен с най-различни събития в света на планетите, но най-важното е в първата половина на месеца, което ще донесе си големи промени в живота ни. Декември ще ви донесе големи възможности за добри доходи. Може да намерите допълнителни и доста ефективни начини за заработване на средства.

Получавайки парите обаче, избягвайте спонтанните разходи, иначе няма да има забележимо подобрение на ситуацията. Първата половина на декември ще ви донесе много приятно общуване, нови интересни познанства. През втората половина на декември високото ниво на комуникация ще се запази, но разговорите ще станат по-информационни и делови. През втората половина на месеца ви очакват и приятни събития в семейството и дома, защото вие повече от всеки друг не бива да забравяте, че Коледа е семеен празник.
   Скорпионите ще насочат своята енергия към приятелското общуване. Важно място в живота ви ще заемат отношенията със съмишленици. Вие ще се интересувате от теми, които лежат в основата на човешките постъпки. Ще ви привличат сложните процеси на битието, историческаат страна на събитията. При това ще се нуждаете от общество, пък макар и не особено интересно за вас.
   За вас най-нежелателното състояние през този период е самотата. Звездите ви съветват да изключите такова прекарване на времето. Нека макар и телефонен разговор само, но не и обособена уединеност.
   В отношенията с роднини няма да чувствате липса на хармония. Някой от близките ви хора ще започне да ви преподава житейски уроци. Ще ви правят забележки, ще изискват от вас определена линия на поведение. Ситуацията ще се промени през втората половина на месеца. Ще ви поканят на гости или на някакво мероприятие, където ще съумеете да блеснете не само с остроумие, но и с външност.
   Някой от вашите стари познати ще се завърти край вас, без да скрива своите чувства. Но вие по-прежнему ще си останете студени и непристъпни… Връщането към стар въпрос ще се прояви в действие. В семеен кръг ще обсъждате темата за недвижими имоти, територии, преместване. Откровената беседа ще насочи решението на този въпрос в най-неочаквано русло. Финансовата ситуация бавно тръгва в нужното направление.