Месечен хороскоп за декември 2017 г, за зодия Стрелец
  Декември ще бъде наситен със събития, свързани с планетите, но най-важните са в средата на месеца, което носи много големи промени в личните отношения. В своите отношения с околните можем да загубим нещо сериозно или да придобием нещо важно. Темата за сериозния избор в деловата сфера, когато неизбежно се налага да се откажеш, да пожертваш нещо, също е характерна за първата десетдневка на декември.

   През периода 19-21 декември ще има място приятно и весело отпускане, когато ще бъде възможно човек да се повесели добре и с не особено големи усилия да реши текущи битови проблеми. Последните три дни преди Нова година са в зоната на повишена конфликтност, нетърпението може да ни подведе силно — това се отнася особено за водачите по пътищата.
   Няма да намерите по-подходящ месец за започване на спортни занимания. Сега можете да се запишете за редовни занимания, за зимни видове спорт – с приятели или със своите деца. Във всеки случай сега активна дейност просто ви е необходима. Тя ще ви помогне да се чувствате и постигате добри резултати във всички сфери на живота ви. Първата половина на месеца ще стане сполучлив период за покупки. Новогодишните подаръци могат да се купят още сега, пък и с парите сега ще сте добре. Втората половина на декември ще ви донесе нови приятни познанства, кратки пътувания, които ще се окажат в повечето случаи благоприятни.
    Стрелците ще изпитват душевен дискомфорт. Отново ще ви се наложи да успокоявате ситуацията, свързана с интриги и тайни действия на лице, което ви е познато. Вие порядъчно сте уморени от подобни ситуации, но сте принудени да приемете условията на играта. Предстои ви някаква необикновена среща, която дълго ще се помни.
   На работното ви място настъпва сложен период на съперничество, граничещо с недоверие. Предстои ви на дело да доказвате, че можете да постигнете сериозни успехи, ако това е необходимо. Паралелно с трудностите вие ще изпитвате необикновен интерес от страна на лица от противоположния пол. Не са изключени интресени запознанства, общуване, възникване на нови чувствени отношения…
   Предстои ви да видите възхода на една чужда кариера, възможно е да изпитате нещо като завист. През този период съдбата по необичаен начин ще ви срещне с хора, които са значили нещо за вас в миналото. Ще си спомните преживяното, ще сравнявате постигнатото от вас с чуждите успехи. Ще съумеете да спечелите добри суми. При това може да си получите и стари дългове, които сте смятали за безнадеждно загубени. Къси пътувания ще ви уморят, но ще дадат резултат.