Месечен хороскоп за декември 2017 г, за зодия Козирог
 През месеца ще водите „задкулисна“, скрита дейност. Звездите съвсем не ви задължават да плетете интриги, можете да се заемете с подготовка на някаква изненада или собствен ефективен проект, който ще можете да осъществите навярно през новата 2018 година.

    През първата половина на месеца се заемете със своята външност, идете на фризьор, посетете козметик, променете имиджа си или си купете нови дрехи. При общуване с околните използвайте своето обаяние, но не отделяйте много време за приказки.
    Втората половина на декември е по-подходяща за общуване, тъй като във вас ще се появи жажда за нова информация. Избягвайте все пак празното бърборене, за да не почувствате недостиг на сили и бърза умора. Втората половина на месеца е добро време за покупки.
    Козирозите ще бъдат недоверчиви и подозрителни. Вие ще се опитвате да се откъснете от зависимостта, пренебрегвайки общественото мнение. Възможно е да посочат недостатъците ви. Но вие и сами ги виждате.
    Ще се почувствате уморени от събитията, повтарящи се ден след ден. В семейството от вас излиза заплаха от конфликти. Ще ви се иска да смените обсатновката, да заминете, да излезете в отпуска. Но съдбата сякаш нарочно ви изкушава с огромен обем работа. При това във всички посоки едновременно. Вие сте и организатор, и изпълнител, и посредник.
    Предстои ви сложен разговор с близък човек. Ще ви се струва, че ви мамят, или в най-добрия случай, че нещо недоизказват. Всичко, което ви се е струвало непоклатимо и стабилно, в един миг ще се превърне в химера. Необходимостта от общуване, желанието да бъдете изслушани и разбрани, ще ви тласне към обществото на отдавна позната ви и известна личност, с която в миналото сте се разминали по странен начин. И тук няма да мине без изненади и любопитни новини. Независимо от финансовите трудности, вие ще направите скъпи покупки, най-вече за подаръци на другите. Ще изпитвате влечение към прекрасното и изисканото. Ще проявите вашия изтънчен вкус и по отношение на външния си вид.
         Месецът ще започне с укрепване на връзките и видимо раздвижване на отдавно започнато начинание. Изобщо, първите три седмици могат да донесат повече резултати от следващите няколко месеца.