Кръвната група определя съдбата ни.
    Кръвната група съдържа важна информация за червените кръвни телца в организма. Смята се обаче, че тя може да разкрие и какъв е характерът на човек.

   {jumi[ads/ads-468.php]}
     Силни привърженици на това твърдение са японците още от далечни времена. Всичко започва през 1916г, когато японският доктор Кимата Хара изследва връзката между кръвната група и човешките качества, и заявява, че такава връзка наистина съществува.
     Явно това е някакъв вид „медицински хороскоп“, затова решихме да ви запознаем с видовете кръвни групи и техните отличителни белези. Сами преценете дали наистина се вписвате в някоя от тези графи.
     Кръвна група 0
     Това са уверени и горди хора. Може да ги разпознаете лесно, защото са общителни, енергични и откровени. Ако имате познати, които винаги реагират смело на риска, значи може би кръвта в техните вени ги прави такива „герои“. Слабите черти на характера могат да бъдат проявите на ревност, примесени с желание за притежание или силна доза перфекционизъм.
     Идеалната професия за тях е тази, свързана с комуникация. С желание и лекота могат да работят в сферата на търговията, киното, телевизията.
     Кръвна група А
      Тези хора са внимателни и грижовни. Обичат честността и лоялността, а при тях водеща винаги е емоцията. Залагат на хармонията пред динамиката в ежедневието. Типично за тях е, че понякога са нерешителни и се нуждаят от време, за да обмислят всеки свой ход. Задоволяват се с малкото, а лъскавите материални блага въобще не ги привличат.
      При избора на професия сфера, която им дава достатъчно свобода, е подходяща. Могат да бъдат отлични адвокати, лекари или писатели.
     Кръвна група Б
      Това може да са онези ваши познати, които сияят винаги с усмивка на лице. Гледат оптимистично на нещата, а шумните и егоцентрични изказвания са им любими. Често са разсеяни, но въпреки това обичат да работят здраво. Понеже са със силен характер, не са подходящи за работа в екип. Все пак тази силна воля не се пречупва с лекота.
     Хората с тази кръвна група, сякаш се разпростират във всички професионални сфери. От технологични специалисти до потайни художници. Блестящи са и като полицаи, техници или пък мениджъри.
{jumi[ads/ads-468.php]}
     Кръвна група АБ
     Техни отличителни качества са общителността, чаровният поглед и дружелюбността. Колкото и мили да изглеждат обаче, с тях трябва да се внимава. Непредсказуеми и мистериозни. Обичат градската динамика, но се отегчават лесно. Често хората не знаят как да се отнасят с тези личности, заради променливия им характер. Днес им се харесва едно, утре друго.
     Подходящи професии са такива, в които има много динамика и разнообразие, учат се нови и нови неща.