Няколко неща, които да направим на пълнолуние
  Луната крие тайните на здравето и красотата

    За никого не е тайна, че Луната оказва влияние върху земята – приливи, отливи, сомнамбулизъм  и други феномени се намират в доказана връзка с нейните фази. Има ли начин да живеем в хармония с естествения спътник на Земята?
    Мнозина учени са правили емпирични изследвания и са наблюдавали взаимовръзките между явленията, които Луната причинява. С днешна дата ние разполагаме с ценна информация за това как да използваме нейната магическа сила в ежедневието си.
      Има много дейности, за които този ден е подходящ. Ние ще ви предложим някои от съветите на Йохана Паунгер и Томас Попе, които са изследвали в дълбочина лунните цикли:
     1. Това е един от най-подходящите дни за подстригване. Не само защото пълнолунието спомага за бързия растеж на косата, но и защото подстригването  е доказан метод да се пребориш с косопад и да дъдеш живот на изтощената коса.
     2. Използвайте деня, за да подхраните кожата си с маска. В този ден кожата има способността да абсорбира по-добре и по-качествено всички витамини и полезни съставки.
     3. Ако сте решили да се отървете от някои друг излишен килограм, използвайте днешния ден за плодова или друг тип диета, или просто пийте повече течности и не приемайте нищо мазно, прекалено сладко или солено. От утре Луната влиза в своята намаляваща фаза и това прави по-лесно задържането на свалените килограми. Денят е добър за детоксикация на организма.
    4. Подходящи  са масажи, чиято цел е регенерираща и успокояваща. Особено добри са процедурите с етерични масла. Тези са отпускане и отстраняване на спазми, за извличане на токсини – тях планирайте за утре.
    В деня на пълнолуние избягвайте следните дейности: епилация, почистване на порите и премахване на акне и пъпки. В днешния ден е по-добре да не боядисвате косата – има риск да я изгорите. Подрязаните днес нокти ще растат по-бързо, но за сметка това лакирането не е особено успешно през днешния ден.
    Пълнолунието традиционно се смята за ден, в който е препоръчително да не се приема алкохол. Използвайте този ден, за да пречистите не само тялото си, а и ума си. Утре започва и житният режим на Петър Дънов – това е един от доказаните методи в тази насока.