Активно спортуване, Александър Македонски, Алкохол и потентност, Алуминиево фолио
Активно спортуване, Александър Македонски,  Алкохол и потентност,  Алуминиево фолио
           Активно спортуване
      На пръв поглед ползата от активното спортуване е очевидна.  Американските учени обаче предупреждават, че силната половина от човечеството трябва добре да си помисли, преди да започне да се занимава със спорт.

В резултат на изследвания е установено, че редовните физически упражнения за издръжливост могат да доведат до намаляване количеството на мъжкия п¬лов хормон тестостерон.
{jumi[ads/ads-468.php]}
     По данни на американски учени нивото на този хормон при активно спортуващите мъже е 60-85 % от нивото на тестостерона при тези, които предпочитат умерените натоварвания. Както показват резултатите от редица изследвания, активното спортуване може да се отрази негативно на мъжка-та плодовитост вследствие на намаленото образуване на сперматозоиди. Отбелязва се също, че намаленото съдържание на тестостерон в организма води до снижаване на половата активност.
      Германски учени пък са открили, че дефицитът на този хормон има положителна страна. Оказва се, че ниското ниво на тестостерон способства произвеждането на липопротеини с висока плътност, или така наречения „добър“ холестерин, който предпазва коронарните артерии от мастни отлагания, предизвикващи запушване на съдовете, и в крайна сметка от сърдечни пристъпи.
      Все още не се знае към какво още (освен намаляването на половото влечение) води ниското съдържание на тестостерон в мъжкия организъм. Изследванията показват, че при бегачите ниското ниво на тестостерон се запазва дори по време на почивка. Напълно е възможно това да е признак на претоварване. Все още няма точни данни след колко време започва снижаването на нивото на тестостерона в организма. Някои учени предполагат, че началото на процеса е от месец до половин година след започване на активното спортуване. Добре е мъжете да се замислят дали да продължат с активното спортуване, или да са по-умерени.

       Александър Македонски
        Диагнозата е поставена
     На всички скулптурни изображения на великия пълководец главата му е леко обърната надясно, а брадичката своеобразно повдигната. Досега се смяташе, че древните скулптори така са предавали гордостта на Александър Велики. В това обяснение се усъмнили двама професори от Атинския университет и лондонски учени, изследвали здравето на Александър Македонски.
        Те смятат, че скулпторите съвсем добросъвестно са копирали реалния облик на знаменития пълководец. А това положение на главата на пълководеца е характерно за рядка очна болест, наречена по-късно синдром на Браун. Тоест при друго положение на очите и главата Александър Македонски просто не виждал добре. 

     Алкохол и потентност
     Заблуждават се тези, които смятат, че алкохолът повишава потентността. Това може да е вярно само за началния период при приемане на алкохол. Първо, признаците за повишена потентност са краткотрайни и, второ, в бъдеще те неизменно се заменят от понижено сексуално влечение, отслабнала ерекция и сериозни сексуални разстройства.
    Мнението, че алкохолът способства за увеличаването на сексуалните сили, не е съвсем вярно.   Всичко се свежда до количеството поети спиртни напитки и до тяхното качество. Например малко отлежало червено вино на-истина може да е полезно за мъжа. От друга страна, честата и в големи количества употреба дори на висококачествени спиртни напитки влияе отрицателно на потентността, особено при мъжете над 30 години. {jumi[ads/ads-468.php]}
          Алуминиево фолио
      Често се чува препоръката да се завива храната в алуминиево фолио с лъскавата страна навън. За здравето обаче няма никакво значение от коя страна е фолиото. Лъскавата страна е просто особеност на производството и нищо повече.

     По материали на руският печат