Венера в женският хороскоп
Още малко за Венера в хорскопът ти

 

    Както вече знаете, човек си има зодия, има си и асцендент. Под „зодия“ в случая се разбира позицията на Слънцето по зодиакален знак. Асцендентът е знакът, който изгрява на хоризонта в момента на раждането. Хубаво, обаче в рождената карта на човек има още девет планети, Лунни възли, домове и какво ли още не. Те, заедно чрез уникалните си подредба и съчетание в хороскопа, формират неповторимия психологически и енергиен облик на всеки един човек. Аз ще се опитам да повдигна малко завесата, за да можем да погледнем отвъд зодията и асцендента, и когато следващия път някой ви попита „Къде ти е Луната?“, да не се възмущавате, че ви правят неприлично предложение по заобиколен начин, а да се подсмихнете съзаклятнически – „В Овен ми е.“   
{jumi[ads/ads-468.php]}

 

    Защото всяка планета в хороскопа се намира в някакъв зодиакален знак и това силно оцветява начина й на проявление. Планетите в хороскопа са символи на психически функции в нас, тоест те са психическите инструменти, чрез които се свързваме и взаимодействаме със света, и отразяват различни аспекти на нашата личност. Днес ще ви разкажа малко за Венера.   

        Венера в женски хороскоп показва по какъв начин и доколко пълноценно жената живее своята женственост – какво цени и харесва в себе си, как го изразява пред света, доколко владее женската си сила и творческата си енергия, умее ли да си доставя удоволствие и да съблазнява. Ако Венера е трудно поставена в хороскопа, тя прави жената неуверена, капризна, обсебваща или дистанцирана. Не се свързва лесно с околните, особено с представители на силния пол.   
    Ако се опитвате да разберете какъв тип жени харесва новият колега от съседния отдел, който така чаровно се усмихва, ви трябва само датата му на раждане. Проверявате позицията на Венера в хороскопа му по знак и аспекти с други планети и добивате усещане за вътрешния женски образ, закодиран в неговата психика, който определя какви жени го вълнуват, привличат, възбуждат, вдъхновяват.    
    Венера и в мъжката, и в женска карта разказва как влизаме във връзки, какво ни мотивира да стоим в тях, какво очакваме от брака, какви партньори привличаме.   
    Венера във въздушните знаци е лекокрила птица, която волно се носи във въздушни интелектуални пространства на думи и идеи. Затова за Венера във Везни, Водолей или Близнаци любимият човек трябва да бъде преди всичко приятел. Дългите и напоителни интелектуални разговори й действат като афродизиак.   
    Венера във водни знаци е сладкогласна, опасно омайваща сирена. Венерите в Рак, Риби или Скорпион ценят страстта, бурните емоции, напрежението, сливането, отдадеността, лоялността и взаимната грижа във връзката.   
    Венера в земни знаци е Деметра, земята, която ще те нахрани, ако достатъчно дълго и търпеливо я обгрижваш. Затова Венера в Дева, Телец или Козирог търси в партньорството съзнателно или не възможността за материална и морална подкрепа в едно ежедневие, където нищо не е сигурно и отнема време, докато даде плод.
{jumi[ads/ads-468.php]}   
    Венера в Овен, Лъв или Стрелец е амазонка. Огнената Венера очаква да намери във връзката своята муза, която да я вдъхновява за подвизи, приключения, растеж и живот. Ако си решил да поискаш ръката на любимата жена, която има Венера в Стрелец, направи го в самолета за Хонконг – ще бъде твоя тутакси.   
    Венера е вашият билет към по-сладък живот. Намерете я в рождените си карти, опознайте я и започнете да берете плодовете й.    
    Можете да пресметнете, къде се намира Венера от този хороскоп.