Алфа-мъжете
  Вероятно си чудесно момче или мъж, весел и добър, но защо оставаш за момичета и жените просто „другия“. Вероятно познаваш повече момичета от останалите, но си оставаш просто най-добрия приятел.

  А обяснението е много просто и се състои в това. Жените харесват алфа-мъжкарите.
Може да си мил и забавен, дори да изкарваш добре, но ще бъдеш в ролята на изповедалник  на душата на девойката, а защо не и финансов спонсор в труден момент. Сигурно си и красавец и събираш около себе си много хора, любимата девойка ще ти даде телефонния си номер, но за през нощта тялото си тя ще подари на друг.
   Всичко произлиза от нашата древна и дива природа, на ниво инстинкти. А според тях женската дели самците на мъжкари и мухльовци.
   Те са привлечени от силата и арогантността, лидерството и агресията на алфа-мъжа. Следват го заслепени, като пеперудите от свтлината на лампата, чупят и изгарят крилца но продължават докрай. Интуицията им подсказа, че трябва да имат потомство от лидера, независимо какъв е той.
    И въобще не се запитват, на такъв мъж достатъчно ли му е една жена, би ли стоял винаги до тях, приятно ли му е да се гушкат заедно пред залязващото слънце. Но когато разума проработи, имаме само поредното разрушено сърце.
    Родените лидери мислят първо за себе си, после за останалите. Стремят се към деспотство, но не го показват явно, изглеждат обаятелни и целеустремителни, бойци и оратори, а това е престижно.   Така те привличат всички жени без изключение със своята сексуалност, наглост и дързост.
    Гледат на жената, като на трофей, получен в битката, наслаждавайки му се за кратко време и отправящ се към следващото предизвикателство и завоевание. Невинаги се стремят към натрупване на състояние, чувстват се комфортно във всякакви условия. Рядко се стремят към трайно обезпечаване на семейството, на преден план са забавленията и приятелите.
Но истинската любов и щастие жените могат да получат от мъжете едно ниво под тях, за които стана въпрос в началото на статията, постигащи успехи на интелектуално  и материално ниво, остроумни и одухотворени . Такава връзка може да изглежда леко скучна понякога, но е изпълнена с успех и хармония.