Моят Асцендент
Моят Асцендент

    Ако все още не знаете, къде се намира вашият Асцендент, може да определите от тук: пресмятане на Асцендент.

    Асцендент Овен Енергично поведение, проникваща сила, самочувствие, динамика, амбиция, всеотдайност, професионализъм, импулсивност, страст. Срещате живота  с плам и ентусиазъм, за да се втурнете в неизвестното. Откровеност, неспособност на измама. Предпочитате да бъдете лидер или самотник. Човек на действието, жадуващ за свобода.
       Асцендент Телец Желанието за стабилност, мир и сигурност, трайност, твърдост. Практичен начин на живот.Разумна, реалистична представа за живота, а вие стоите здраво на земята. Другите често гледат на вас като олицетворение на сила, издръжливост, надеждност и последователност. Вие сте много чувствен и естествен. Вие  сте голям почитател на красотата – и вашите вкусове могат да бъдат наречени традиционни, класически, но не и модерни.
       Асцендент Близнаци Бърза реакция, оригинално творческо мислене. Способност да се изразяват идеите ясно и научно.Радост от общуването, бързо възприемане, умствена гъвкавост, адаптивност, жажда за знания, любопитство, пътешествия, разнообразни научни интереси.Повърхностност, непостоянство. Красноречив, интелигентен, вие сте винаги свеж и интересен събеседник. Вашите предимства – бърз ум, красноречие, езикови умения, изисканост и елегантност.
       Асцендент Рак Податливост на външния свят – емоционална зависимост.Нерешителност, но страстен в чувствата си, изразено по драматичен начин, с романтизъм.За вас може да бъде много болезнено и трудно да се правят драстични промени или да се отхвърли това, което вече е известно и безопасно. Инстинктивен и ирационален. Вашите мисли и мнения са оцветени с лични емоции. Вашето настроение често се колебае и промяна. Можете да комуникирате без думи и оценявате хора, които са в състояние да разберат и намек, без да е необходимо  пълно обяснение. Вие никога не забравяте добро или зло.
       Асцендент Лъв Пълен с достойнство, енергия, сила на волята, но често арогантен и рязък. Те говорят, когато искат и се месят когато не ги молят. Съзнателно поведение, нужда от престиж, признание, достойнство, широчината на природата, откритост, бодрост. Много горд, искате да ви възприемат като специален. Каквото и да правите, вие вие го правите уникално и драматично. Вие също така имате много силно чувство за достойнство, самочувствие, гордост, и сте дълбоко обидени ако някой ви унижава или засрамва.  Вие сте щедър и смел, и хората често идват към вас за подкрепа и одобрение.
       Асцендент Дева Обикновено притежава  остър ум с великолепно въображение, способност към обективна оценка, което обяснява засилената активност на лявото полукълбо на мозъка.  Не е много бърз, необходимо му е време да помисли, но винаги контролира ситуацията около себе си, което му позволява да взема правилните решения. Способността за анализ е поразителна, отличава се с висок интелект, но всички тези качества минават на заден план в състояние на стрес.