21.12.2012 Краят на света ли?
   21.12.2012 Краят на света ли?

  21.12.2012 г.  ли ще бъде краят на света. Този въпрос в последно време вълнува всеки.  Но пък нека опитаме да дадем отговор на него.
{jumi[ads/ads-468.php]}
     Нека първо да проверим откъде идва информацията  за 21 декември 2012.
     Всичко започва през 1950 г . в мексиканският щат Табаско, когато археолози откриват древни надписи в които се споменава тази дата.
     Основата на тази история е в предсказанието на индианското племе Маи. Съгласно техният календар,  датата  21.12.2012г  е последния ден от него.
     Но за да не се всява истерия се счита, че това е просто края на един цикъл, или просто на маите не им е стигнало мястото на календара.
     По принцип тези хора изобщо не са ми симпатични, особено за навика им когато се позасуши малко, да принасят няколко десетки хиляди роби за един уикенд, в жертва на божествата си, изтръгвайки им сърцата живи и туптящи.
     На всичко отгоре са и големи тарикати. Знаели са кога са Слънчевите и Лунните затъмнения и по този начин са манипулирали тълпата.
     И нека някой да ми отговори, как тези маи са разбрали, че на 21.12.2012 планетите Меркурий, Венера, Земя, Марс, Юпитер и Сатурн ще се наредят на една линия – „Парад на планетите“. Такава конфигурация се е получавала и преди, но тук вече има и нещо ново. Получава се линия не само с планетите от нашата Слънчева система, но и с много други планети от други системи, а на всичко отгоре тя  съвпада и с центъра на нашата родна галактика – Млечният път.  А това вече е интересно.  Получава се едно нареждане на планети от самия център на галактика до самият й край, където сме ние. Такова явление от галактически мащаб все още не се е случвало.
     А самите Маи на практика не споменават  нищо за тези планети, но все пак очакват да стане нещо точно тогава.
     Дали може този парад на планетите да застраши нашата звездна система. Никой не може да каже, защото това все още не се е случвало досега.  Според най-песимистичните прогнози това ще доведе до гравитационно влияние и изместване на орбитите на планетите, но да се надяваме, че това няма да се случи. 
{jumi[ads/ads-468.php]}
     А вие все още ли сте спокойни.
      Но от  астрологична гледна точка това е забележително явление. Според астролозите влияние в един хороскоп оказва влияние всяка заблудена  комета преминала през нощното небе, а какво да кажем сега за влиянието на самият център на нашата Галактика.
      Едно е ясно, след 21.12.2012 вече няма да сме същите, съзнавайки го или не.