На живо: Затъмнението на Слънцето от Венера
Венера затъмнява Слънцето
     Тук ще кажем няколко думи за преминаването на планета Венера пред диска на Слънцето. Само по себе си такова преминаване е рядко явление и то се случва само на Меркурий и Венера, от наша гледна точка разбира се.

{jumi[ads/ads-468.php]}
     Но нас ни интересува главно астрологичната точка на  транзита (или пасаж), който ще се състои на 06.06.2012. А най-интересното е, че това събитие ще може да се наблюдава на живо от всеки от нас със съответните предпазни средства (специални очила, маски за електрожен, опушени стъкла), както и от камерите на НАСА ( по надолу ще има линкове за живите предавания, когато започнат, някъде от изгрев до  5:50 ).
Затъмнението на Венера е доста силно казано, защото е твърде малка за да засенчи Слънцето, но все пак ще се види като малко петънце(вижте снимката). Тези мащабни явления разделят столетията, едва ли има човек да е преживял последното затъмнение от 8 июни 2004, с това от 1882.
     Според астролозите затъмнението на Венера ще ви донесе само хубави преживявания, с изключение на това че има вероятност да си изгорите ретината на очите(сетете се сами защо). А понеже Слънцето е в Близнаци, всички от тази зодия да се пазят от изгаряне, защото Венера тогава е точно пред Слънцето. Това последното разбира се е безвкусна шега.
{jumi[ads/ads-468.php]}
     Ако вече сте прочели тази статия, спокойно може да загасите компютъра, да се обадите на любимия човек и вместо безпаметно да се взирате в Слънцето до ослепяване купете си по един сладолед и отидете на разходка в парка дори и сега да е полунощ. А затъмнения ще има да гледате, къде-къде по интересни от това, я в този, я в следващия си живот, още повече  както се има предвид, че наближава декември 2012.

Ето адрес за прякото предаване:

http://sunearthday.gsfc.nasa.gov/webcasts/nasaedge/