Хороскопи или силата в астрологията
     Заставайки твърдо зад своите принципи и убеждения някой хора упорито ги защитават.  Но с развитието принципите се променят, и трябва да се устояват новите. Дали не се оказва, че силата не е във справедливите убеждения, а упоритостта с която се защитават.

Но друг човек пък може да бъде силен не в отстояването на своето, а във възприемчивостта и приспособяването.  На трети пък силата може да бъде в способността му по математика, колкото и смешно да е това. Друг пък готви чудесно, и от тази гледна точка също е силен. Оценен по този начин, човек би имал авторитет по силните си страни. Всеки човек има такива качества, но не всички са  с положителен знак.
     В астрологията за изготвяне на хороскоп, качествата се определят от планетите.  А оттам идват и понятията: сила на планетите, кармичен и афетичен статус. Силата на планетата ни насочва към това, колко ярко могат да се проявят възможностите и събитията свързани с дадената планета в живота на човека.  Афетиката на планетите показва личното отношение на човека към възможностите и събитията свързани с определена планета. А кармичния статус показва вероятната зодиакална енергия в положителен и отрицателен знак.
     Нека видим какво се получава при благоприятно отношение на кармичния и афетичен статус по отношение на Слънцето (според някои системи за хороскопи това Слънце е силно и добро).
     Хороскопи Овен – Човек лесно му се отдава да разкрива своето „Аз”, притежава широк кръгозор, напористост , доблест, устойчивост,  увереност в силите си, реално и адекватно  отношение към живота, с лекота отстоява своите убеждения, налице е стремеж към самопознание и самоусъвършенстване. Изобщо за зодия Овен само добро или мълчание.
     Телец хороскопи – Подобно на предишното разположение на Слънцето, и тук налице е адекватност, възпитание, добри маниери, чувствителност,  любезност, самоопознаване, издръжливост, загриженост, доброта, кураж, търпение, чувство на естетика. Затворете прозореца, да не излети от надуване.
     Хороскопи Близнаци – Жизненост, здрав разум, но и склонност към импровизации, лесна адаптация, острота на възприятията, гъвкавост, способност за логическо мислене. Все добри хора, само не знаеш в момента кой от двамата ти е насреща и как ще реагира.
     Рак хороскопи – Силно проявление на доверие, обич, солидарност, съчувствие. Да спрем до тук, иначе ще става още по-лошо.
Хороскопи Лъв – Сила и бодрост, въздържание,  смелост, упоритост, доблест, хладнокръвие, възможност за добри драматични  способности (в смисъл че преиграва в повечето ситуации). Може да се напише още две страници в подобен стил за Лъв, но не ви ли се зави свят от толкова позитивизъм.
Дева хороскопи – чистота и деловитост, дисциплинираност, спретнатост, лоялност, работливост, пъргавост, скромност, целомъдреност, наличие на фино възприятие за света, склонност към точност и пълнота (спокойно, не на килограми, а в смисъл на изчерпаност).
     Хороскопи Везни – Добро и силно Слънце във Везни дава гостоприемство, елегантност, коректност, общителност, отвореност, гъвкавост, изящество, изтънченост, благодат, привличане, желание за сътрудничество, хармония и единство, общественото съзнание. Но едва ли е голяма вероятността това да се отнася и за вас, почакайте до следващия път да разберете качествата при слабо и зло Слънце.
     Скорпион хороскопи – лоялност, ангажираност към изпълнението на задачи и обещания, духовно възраждане, увереност, концентрацията, окултни способности, остри сетива, атрактивност, самосъзнание, сексуална интензивност, способност към  трансформация. Невероятно, за пръв път нещо положително да се появи и за тази гадинка.
     Хороскопи Стрелец – Стрелец има поглед в перспектива, способност за  убеждаване, духовно съзнание, желание за пътувания, идеализъм, интуиция, осъзнаване, желание за информираност, откритост и търсенето на реалността, правосъдие, праволинейност, религиозно чувство, честност. Боже, вече и аз повярвах в хороскопите, десет години живях със Стрелец и всяка думичка,  всяка буквичка  и до най-малката извивка отговаря на истината. Добре че ме заряза навреме.
     Козирог хороскопи – адекватност, амбициозност, бизнес мислене, възпитание, здрав разум, невъзмутимост, отговорност, постоянство, разумност, принципност,  точност, трезвеност (в смисъл реалист в дадената ситуация, а не че не близва алкохол), постоянство (или тъпо упоритство). Само хубави неща, но и поредната голяма грешка в живота ми.
     Хороскопи Водолей – воля и готовност да се работи в съдружие, заложби на лидер, здрав разум, независимост, лоялност към общата кауза, прогресивно мислене, праволинейност, чувство за граждански дълг, оригиналност, съпричастност. А, да не става въпрос за друга зодия? Сигурно моите познати Водолей са им объркали дата в родилното и от съседните зодии. Праволинейност и лоялност  във Водолей? – да бе, да!
     Хороскопи Риби – способност към въздържание, саможертва, благотворителни цели, религиозност, парапсихологични ефекти, покаяние, самостоятелност,  състрадание, интеграция, могат да почувстват невидимото, склонност към актови фотографии (това се отнася за една приятелка).